Masallar

Wiki Article



Bir varmış bir yokmuş evvel çağ ortamında kalbur saman içinde develer tellal iken pireler perukar iken ormanın derinliklerinde bir arslan…

Fil ve Avratncalar Masalı Bir zamanlar yemyeşil bir ormanda familyancalar gmevtan kenarında yuva yapmıştı. Kocaman bir fil, düğün olsun sanarak…

Bir varmış bir yokmuş, ilk dem ortamında kalbur saman içinde ormanın birinde yaşayan evetşlı bir tilki varmış. Bu tilkinin adı…

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Masalın içeriğine geldiğimizde Bir pare Simge isminde bir peri kız varmış. Lakin bu peri kızı kendisini kalıcı olarak tenha hissediyormuş. Çevresine baktığı gün onun kabil hiç peri kızının olmadığını üstelik etmiş. Bu hâl onu günden güne daha da yalnız bir can haline getirmeye ne oluyormuş.

Bu sayede elan kolayca ve refahlı bir şekilde tercih yapma şansı velilere sunmuş olunur. Kıraat alışkanlığı iktisap etmek dâhilin çocuğun en başta nitelikli masal dinlemesi gerektiğini söylememiz gerekir.

Bu duruma evetşanmış komik hikayeler denir. çoklukla daha çok komik olsun niteleyerek yaşadıkları olayların üstüne birazcık da kendileri koyarak anlatırlar. Bunlara örnek olarak şunları verebiliriz:

Bir varmış bir yokmuş, önceki hengâm süresince kalbur saman zarfında ormanın birinde canlı hayvanlar varmış. Bu hayvanlar birbirleri ile sağlam…

masallar

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

  Bir varmış bir yokmuş… Geçmiş dakika süresince, kalbur saman zarfında, develer tellal iken, pireler ise erkek berberi iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken… Bir kuş çıktı muhalifma dedi ki gel benim huzurıma.

Voltaire temelde Fransız piyango sistemindeki çelimsiz noktalar mutavassıtlığı ile piyango tutturmak için Matematikçi Charles Marie de la Condamine ve tanıdığı 11 arkadaşı ile bile piyango oynamıştır. Yaşanmış ilginç yaşam hikayeleri beyninde bu hikayede adını kesif sık duyurmaktadır.

Aynı zamanda sadece ailenin kazandığı paranın bileğil kendilerinin emek vererek kazandıkları paranın da kıymetini bilmek önemlidir. Bu nedenle ebeveynlerin bu konuda çocuklarına bu hikayeyi mutlaka okutması ve üzerinde düşünmelerini sağlamlaması önemli bir kazanım olacaktır.

Bu hikayede çekilen zorluklar ve verilen emeklerin alınlığının bir çırpıda harcanmaması icap ettiğini çocuklara aşılarken, harcamalarımızı yaparken titiz olmamız gerektiği ve kendimizi değil tüm ailemizi düşünmemiz icap ettiğini bizlere aktarmaktadır.

Son vuruşu hayata geçirmeye hazırlanan sinek, arslanın yeniden dinlenmeye kellelamasını beklemiş. Kafasını pençelerinin arasına koyan kükremekın burnunu tıkmak istiyormuş. İşte beklediği kadar olmuş. Arslanın burnunu iğnesiyle sokmuş.

Keloğlanın Ali Cengiz Oyunları masalı içinde diğer tüm masalların ana bağlantıında evetğu kadar zekasına ve kurnazlığına takı verilmiştir.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page